Kryddig och smakrik rabarberchutney tycker jag är så användbart. Jag brukar göra smaksätta turkisk yoghurt med denna chutney och vips har jag en riktigt god sås till grillat.
500 g rabarber i bitar (7–8 stora rabarberstjälkar)
2 skivade rödlökar
1,5 msk ättika
0,75 dl vatten
5 dl socker
1 rejäl bit färsk ingefära, skalad och riven
1,5 msk curry
2 tsk salt
1 hackad färsk spansk peppar
6 hackade torkade aprikoser
Koka rabarber rödlök, ättika och vatten i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast i botten. Låt svalna något och häll upp på väl rengjorda burkar. Låt gärna chutney mogna i två veckor i kylen innan du använder den – då utvecklas smakerna mycket mer.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2021/06/06/rabarberchutney-2/