Riktigt mumsiga rutor som smakar härligt av både rabarber och vanilj. Gott både fikat och som dessert.
300 gram smör
360 gr vetemjöl
225 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
200 gram kvarg
200 gr creme fraiche
90 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
500 gram rabarber
90 gr strösocker
1 msk maizena
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Arbeta ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 25×35 cm, med bakplåtspapper.
Skiva rabarberna och blanda med socker och maizena. Blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan och strö sedan ut rabarbern. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter och låt sedan svalna ordentligt, gärna i kylskåp innan du delar dem i bitar.
Pudra över florsocker före servering.
Find it online: https://www.kostymbagaren.se/2021/06/06/rabarberrutor-2/