Skriv ut

Detta är en lite somrig variant av klassiska kärleksmums. Gillar du hallon så kommer du garanterat att älska dessa lättbakade kakor.

Ingredienser

Kakan:

225 gr smör

250 gr ägg

540 gr strösocker

450 gr vetemjöl

15 gr  vaniljsocker

15 gr bakpulver

125 gr hallon (färska eller frysta spelar ingen roll)

En nypa salt

Glasyren:

150 gr smör

100 gr vit choklad

100 gr hallonpuré ( alt 2 dl hallon)*

30 gr vaniljsocker

420 gr florsocker

Kokosflingor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna i bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 10 minuter med elvisp  eller i maskin. Smält smöret på låg värme. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Varva mjölblandningen och det smälta smöret ner i smeten. Häll upp smeten i formen. Tryck ner hallon ordentligt i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter eller prova med en sticka att kakan är färdigbakad. Låt kakan svalna helt innan du häller på glasyren.

Smält smöret och tillsätt hallonpurén*. Grovhacka chokladen. Häll det varma smöret över chokladen och rör tills all chokladen smält. Sikta ner vaniljsocker och florsocker och rör tills glasyren är helt slät. Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingor.

* om du inte har hallonpuré så kan du koka upp ca 200 gr hallon med en skvätt vatten och passera dem genom en sil så att du har får bort kärnorna.