Skriv ut

Lite mjukseg och underbara havreflarn som naturligtvis kan delas i portionsbitar men just denna gång valde jag att servera som lite tårta eller längd.

Ingredienser

Skala

120 gr vetemjöl

40 gr havregryn

180 gr strösocker

5 gr vaniljsocker

5 gr bakpulver

150 g smält smör

50 gr vispgrädde

70 gr ljus sirap

Fyllning:

300 gr vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Klä en plåt på cirka 30x40cm med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smält smör, vispgrädde och sirap och rör till en jämn  deg. Bred ut degen jämnt över bakplåtspapperet och baka mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakan svalna helt.

Vispa grädden fast. Dela på kakan i 6 lika stora delar. Bred på grädden över tre delar och lägg på de andra delarna och tryck försiktigt. Plasta och låt stå i kylen 30 timmar.