Skriv ut

Visst tar det lite längre tid att koka egen vaniljkräm än att blanda från pulver. Men jag tycker det är värt det alla dagar i veckan. Och även om du aldrig har gjort det och känner dig osäker, så är det enkelt och så mycket godare.

Ingredienser

Skala

250 g mjölk 3 %

25+25 g strösocker

1 tsk vaniljpasta alt 1 vaniljstång

3 äggulor

25 g majsstärkelse

15 g smör

Instruktioner

Häll mjölk, 25 g socker och vaniljpasta i en kastrull. Om du väljer att använda vaniljstång så delar du stången på längden och skrapar ner frön i mjölken och låter även vaniljstången följa med ner i mjölken.

Blanda äggulor, 25 g socker och majsstärkelse i en bunke.

Koka upp mjölken. Passa noga, för det går fort. Häll den varma mjölken över äggvispet. Blanda och häll tillbaka allt i kastrullen igen. Värm under ständig omrörning till krämen har tjocknat. Ta av från värmen.

Tillsätt smöret och blanda ordenligt. Passera sedan krämen genom en finmaskig sil för att jag få bort ev klumpar. Plasta mot ytan och låt kallna i kylen