Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En riktigt god mazarinkaka med inbakad vaniljkräm och bär i överflöd. jag använder mig av perforerade små anslagsringar som är ca 16 cm i diameter och då räcker receptet till 2 kakor.  Du kan naturligtvis  göra en lite större kaka i en vanlig pajform men gärna med en löstagbar botten.

Ingredienser

Skala

Mördeg

80 g smör, rumstempererat

40 g florsocker

120 g vetemjöl

10 g äggula

Vaniljkräm

1 sats vaniljkräm

Fyllning

100 g mandelmjöl

100 g ströscoker

100 g smör

100 g ägg

Hallonsylt

100 g hallon

100 g strösocker

saften av en 1/2 citron

Sockerlag

90 g strösocker

100 g vatten

Montering

1 ask blåbär

1 stor ask hallon

1 ask björnbär

Instruktioner

Deg

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.

Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra pajringar, gärna med performerad kant. Skär sedan bort överflödig deg.

Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.

 

Vaniljkräm

Gör 1 sats vaniljkräm enligt recept. Lägg direkt i spritspåse och lägg i kylen.

 

Sockerlag

Lägg alla ingredienser till sylten i en gryta och låt koka till 105 grader

 

Fyllning

Blanda mandelmjöl, socker och smör väl med en slickepott. Tillsätt 1 ägg i sänder. Rör inte för mycket, du vill ha in så lite luft som möjligt i smeten.

 

Sätt ugnen på 175 grader över- undervärme)

Ta ut pajskalen från frysen och spritsa ett tunt lager vaniljkräm i botten. (ca 1 cm tjockt, ringen/ formens höjd). Fyll på med fyllning så att det täcker vaniljkrämen men inte ända upp till kanten utan tänk att du totalt

fyller ca 2/3 av formen. Grädda i ca 30 minuter (också beroende på formens storlek). Låt kakan kallna.

 

Sylt

Koka alla ingredienser till sylten tills den når 105 grader. Låt svlana något.

 

Montering

Bred ett tunt lager hallonsylt ovanpå kakan. Garnera med alla bär och avslut med att pensla med lite sockerlag för lite extra blans, sötma och hållbarhet.