Skriv ut

5 av 1 recensioner

Alltså,  jag älskar fransk nougat och riktigt kul att göra själv

Ingredienser

Skala

250 g strösocker

140 g honung, flytande

140 g glykossirap

100 g vatten

2 äggvitor

45 g strösocker

100 g pistagenötter

130 g sötmandel, skållad

130 g hasselnötter, skalade

florsocker, att pudra med

Instruktioner

Sätt på ugnen på 150 grader.

Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 150 grader.

Vispa under tiden äggvitorna och den andra mängden socker till en luftig och krämig marängsmet.

Häll sedan sockerblandningen långsamt i en tunn stråle över marängsmeten och vispa i ca 10 minuter tills den känns vit och lite luftig.

Värm under tiden pistagenötter, mandel och hela, skalade hasselnötter i ugnen i ca 5 minuter och ta ut innan de börjar få färg.

Ta gärna på dig diskhandskar/engångshandskar i plast för att skydda dig från den varma massan.

Tillsätt varma nötter och mandel i smeten och rör ner dem försiktigt på lägsta hastighet. Blanda bara så att nötterna fördelas jämt i smeten.

Pudra florsocker på ett bakplåtspapper.

Bred ut smeten, pudra igen ovanpå och lägg slutligen över ett bakplåtspapper/silikonmatta.

Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna.

Skär i bitar. Förvara gärna i glasburkar i rumstemperatur.