Mjuk pepparkaka tycker jag är så gott. Och det bästa är att man kan äta det lika gärna i oktober som till jul. Denna kaka är rätt välkryddad så om du inte gillar så mycket smak så kan du dra ner lite på mängden kryddor
Kaka
210 g vetemjöl
270 gströsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk mald nejlika
3 msk malen kanel
2 ägg
200 g mjölk
70 g rapsolja
150 g kokande vatten
Frosting
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g färskost
1 citron – zest och saft
Garnering
malen kanel
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker och kryddor i en bunke.
Rör ihop ägg, mjölk och olja i en annan bunke.
Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra och rör tills smeten går ihop. Tillsätt vattnet mot slutet. Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca 30 x 25 cm)
och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Vispa smör, florsocker,färskost och citronsaft till en fluffig frosting. Tillsätt zest och blanda
Bred frostingen på kakan, pudra över lite kanel.