Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Otroligt god variant av blåbärspaj som är ännu godare med vaniljsås

Ingredienser

Skala

Botten

75 g smör

175 g strösocker

75 g mandelmjöl

70 g vetemjöl

5 g bakpulver

3 g salt

170 g äggvitor

Fyllning

200 g blåbär

1 msk potatismjöl

rivet skal av en citron

Havresmul

25 g mjukt, rumstempererat smör

60 g vetemjöl

20 g havregryn

45 g strösocker

2 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och varmluftsfunktion.

Smöra och bröa en springform (23 cm i diameter).

Bryn smöret på medelhög värme. Låt svalna.

Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggvitan.

Häll i smeten i springformen.

Blanda blåbär, potatismjöl och citronskal. Strö blåbären över kakan.

Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över blåbären.

Grädda kakan ca 25 minuter tills den är gyllenbryn och har stannat i mitten.