Skriv ut

Riktigt fluffiga och saftiga frallor med rågkross. Perfekt till helgens frukost.

 

Ingredienser

Skala

15 st

25 g jäst

600 gr kallt vatten

200 gr rågkross

10 gr salt

50 gr rapsolja

300 gr rågsikt

360 gr vetemjöl

Instruktioner

På kvällen:

Blanda alla ingredienser utom saltet och kör i köksmaskin ca 10 min på låg fart. Tillsätt saltet och kör ytterligare ca 5 minuter tills degen är homogen och bildar glutenfönster. Dela degen i 15 lika stora delar och låt degämnena vila i 10 minuter. Rulla runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en fuktig linnehandduk och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timmar. Sätt därefter in plåten i kylen över natten.

På morgonen:

Sätt ugnen på 250 grader (över-undervärme) samtidigt som du tar ut frallorna ifrån kylen. När ugnen är varm, ta bort handduken och pensla bullarna med vatten. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.