Rågkrossfrallor/ Rye Crush Buns

Skriv ut

Riktigt fluffiga och saftiga frallor med rågkross. Perfekt till helgens frukost.

 

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

15 st

25 g jäst

600 gr kallt vatten

200 gr rågkross

10 gr salt

50 gr rapsolja

300 gr rågsikt

360 gr vetemjöl

Instruktioner

På kvällen:

Blanda alla ingredienser utom saltet och kör i köksmaskin ca 10 min på låg fart. Tillsätt saltet och kör ytterligare ca 5 minuter tills degen är homogen och bildar glutenfönster. Dela degen i 15 lika stora delar och låt degämnena vila i 10 minuter. Rulla runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck plåten med en fuktig linnehandduk och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timmar. Sätt därefter in plåten i kylen över natten.

På morgonen:

Sätt ugnen på 250 grader (över-undervärme) samtidigt som du tar ut frallorna ifrån kylen. När ugnen är varm, ta bort handduken och pensla bullarna med vatten. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.

ENGLISH RECIPE

INGREDIENTS

Makes 15

25 grams of yeast

600 grams of cold water

200 grams of rye crush

10 grams of salt

50 grams of oil

300 grams of sifted rye-flour

360 grams of wheat flour

DIRECTIONS

In the evening:

Mix all the ingredients except for the salt and put in a baking machine for 10 minutes low setting. Add the salt and do another 5 until the dough is ready. Cut the dough into 15 equal parts and let rest for 10 minutes. Roll them into round balls and put on a baking pan with a baking sheet, cover with a moist towel and let stand in room temperature for about 1 hour, then put in the fridge over night.

In the morning:

Preheat oven to 250 degrees celcius and remove the buns from the fridge. When the oven is ready, brush the buns with water and bake for 15 minutes. Let cool. Enjoy!

Did you try this recipe?

Tag @kostymbagaren and hashtag #kostymbagaren on Instagram!

2 kommentarer

  1. Can you send me a picture of rye crush please?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑