Kolapaj med hasselnötter
Härlig seg kola med frasigt mördegsskal

Mördeg
125 gr smör, rumstempererat
1 tsk socker
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk vispgrädde

Kola
175 gr hasselnötter, rostade
0,75dl socker
0,75 dl sirap
0,75 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Bland snabbt alla ingredienser till mördegen. Kavla eller tryck ut ddegen i en pajform, 18 cm i diameter. Degen skall vara ca 3 mm tjock.
Nagga botten och ställ i frysen ca 1 timma.

Grädda pajbotten i 30 minuter på 175 grader. Lägg de rostade hasselnötterna i pajskalet.
Koka upp alla ingredienser till kolan och låt koka ca 5 minuter. Häll kolan över över nötterna och grädda pajen i ytterligare 20 minuter.

Låt svalna, gärna över natten så att kolan hinner sätta sig. Servera gärna pajen med lättvispad grädde.