Nötrosor

Spritsade nötrosor

200 gr hasselnötsmjöl
3 dl florsocker
2 äggvitor
hela hasselnötter
ca 150 gr mörk choklad

Värm ugnen till varmluft 160 grader.Blanda nötmjölet med florsockret.
Blanda ner äggvitorna, lite i taget, under kraftig vispning tills du får en tjock men smidig smet som går att spritsa.
Spritsa ut kakor på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka som garnering.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–12 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna på plåten.

Temperera chokladen och doppa undersidan av kakorna i chokladen. Låt rinna av på ett galler och låt sedan stelna på ett bakplåtspapper. Chokalden som blir över
kan du breda ut på ett bakplåtspapper, låta stelna och använda nästa gång du bakar.

2 kommentarer

  1. Camilla Lundin

    2 april, 2022 at 13:17

    Hejsan!
    Lyckades inte spritsa ut kakorna då jag använder en stjärntyll 18mm. Har du något tips hur jag ska göra? Mvh Camilla

    • mattiascelinder

      21 maj, 2022 at 06:13

      Förstår! Dt kan vara lite bökigt och mitt bästa tips är att ha en större tyll än vad man tror, annars fastnar smeten i tyllen. Sen är det dessvärre bara att öva. Lycka till! // Mattias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑