Skriv ut

Saffransbullar med kanelfyllning är så gott och saftigt.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Saffransdeg

225 g vatten

575 g vetemjöl special

100 g socker

100 g smör

25 g saffranslag alt 1 g saffran

35 g jäst

1 tsk salt

1 ägg

Kanelfyllning

75 g mandelmjöl

75 g socker

180 g smör

30 g farinsocker

20 g kanel

1 msk vatten

Instruktioner

Blanda alla ingredienser till degen i bunken till degblandaren och kör med degkrok i låg hastighet i ca 5 minuter.

Öka hastigheten till medel och kör ytterligare 5 minuter tills degen är homogen och släpper kanterna.

Platta ut degen till en rektangel, plasta och lägg i kylen i ca 1 timma.

 

Blanda alla ingredienser till kanelfyllning. Täck en långpanna ca 25*35 cm med bakplåtspapper

 

Ta ut degen ur kylen och kavla till en rektangel. Bred på fyllningen. Gör ett treslag och kavla ut till samma storlek som långpannan och lägg degen

i långpannan. Tryck till degen så att den är jämn. Skär degen i rutor + klipp ett hack i varje bulle.

Täck plåten med bakduk och låt jäsa 1-2 timmar. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Samtidigt som du sätter in bullen sänk ugnen till 190 grader och baka ca 20 minuter

Grädda tills de är gyllene både ovanpå och under bullen.