Budapeststubbe tycker jag är gott med sin mjuk-sega nötmaräng. Midsommarafton till ära fyller jag den med massor av färska svenska jordgubbar.

Härlig Budapeststubbe med färska svenska jordgubbar

90 g strösocker (1 dl)
70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
35 g maizena (0,5 dl)
125 g äggvita (4)
90 g strösocker (1dl)
300 g grädde (vispad)
300 g färska svenska jordgubbar
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke.

Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.

Spritsa ut med sprits och slät tyll plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret

Grädda mitt i ugnen på 170 grader (över- och undervärme) i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.

Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.

Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små jordgubbsbitar, rulla ihop till en rulle.

Ringla över smält mörk choklad.