Päronmazariner

Päronmazarin med nötkolatopping.

Mördeg
300 g vetemjöl
180 g smör
100 g florsocker
1 äggula

Mazarinmassa
300 g mandelmassa
150 g smör
150 g ägg
3 päron

Nötkolatopping
75 g smör
75 g socker
75 g grädde
75 g honung
150 g mandel och nötter

Mördeg
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och kyl i 10 min.
Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra mazarinformar.
Fyllning
Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa. Skala, kärna ur och klyfta päronen.
Fyll formarna med mazarinmassan, tryck ner en klyfta päron i varje form och grädda i cirka 10 minuter
Topping
Koka smör, socker, grädde och honung till en gyllenbrun kola som släpper kanten. Tillsätt hackade mandlar och nötter.
Toppa mazarinerna med den avsvalnade toscasmeten och grädda ytterligare 8 minuter.

3 kommentarer

  1. Madeleine Gravell

    6 december, 2019 at 08:52

    Hej Mattias.
    Tack för underhållningen i höstas, duar fantastiskt duktig.
    En liten fråga, hur många päronmazariner blir det här receptet? Hälsningar Madeleine

    • mattiascelinder

      6 december, 2019 at 09:10

      HEJ! Tack snälla! Jag skulle gissa spontant ca 20 st// Mattias

      • Madeleine Gravell

        6 december, 2019 at 11:20

        Jag har just provat att göra två tårtor av receptet med dubbel fyllning och dubbelt täcke. Lite lägre temp i början och lite längre tid….får se hur de smakar imorgon./M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑