Robertos kaka

Skriv ut

Ett klassiskt gott recept som jag har hämtat stor inspiration från Anna Bergenström.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

100 g smör

100 g mandelmjöl

100 g socker

2 ägg

200 g socker

120 g vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

60 g russin

6 finhackade torkade aprikoser

2 msk cognac

Instruktioner

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smörj och mjöla kanterna.

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda mandelmjöl och 100 g socker.

Vispa ägg och 200 g socker tills det blir riktigt pösigt och fint. Häll i smöret, mandelmjöl och socker och blanda.

Blanda i en liten skål vetemjöl med vaniljsocker, russin och aprikoshack. Rör ner detta i äggsmeten. Smaksätt med lite cognac. Häll smeten i den smorda formen. Grädda i 160 graders ugnsvärme i 40 minuter för en form med 23 cm diameter.

Kakan stelnar efter när den kallnat – den ska helst stå minst 2 dygn innan den serveras. Skär man i den första dagen blir den bara kladdig.

4 kommentarer

  1. Helena

    Måste testa, låter ljuvlig.
    Fråga: Förvarar du den i kylen eller i rumstemperatur i 2 dygn?

    • mattiascelinder

      Hej! Jag förvarade den i kylen men tänker att den skulle klara sig bra på köksbänken också! // Mattias

  2. Elisabet Bradley

    Kan man tänka sig mörk rom istället för konjak?

    • mattiascelinder

      Ja det borde fungera lika bra!

Lämna ett svar till Helena Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑