Idag har jag lite midsommarfeeling i kroppen och vad passar inte bättre då än rabarber-och jordgubbar. I kylen har jag lite sylt kvar sedan jag kokade för nån vecka sedan ( ni hittar receptet här på bloggen) så jag gjorde klassiska jitterbuggare med sylt i. Vinner ingen skönhetstävling men jädrar i min låda vad goda de är!

Mördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula

Fyllning
2 äggvitor
1 dl socker
drygt 1 dl rabarber- och jordgubbssylt

  1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
  3. Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16×30 cm.
  4. Bred på hälften av sylten på vardera, därefter marängen och rulla ihop dem som två rulltårtor.
  5. Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.