Att njuta av hemgjord god granola till frukost är fantastiskt! Jag brukar göra en rejäl laddning som räcker ett par veckor för familjen. Jag väljer att inte göra den för söt men det är naturligtvis en smaksak. Vill du har den lite sötare så öka bara mängden honung eller tillsätt lite muscvadosocker för att få en lite fylligare smak.

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten
2 msk honung
1 msk kardemummakärnor – mortlade
1 msk kanel malen

Blanda allt väl och häll ut på bakplåtsklädd plåt. Rosta i 160 grader varmluft i ca 25 minuter. Rör om några gånger under tiden så att granolan rostas jämnt.

Låt svalna. Blanda i smaksättning. Denna granola smaksatte jag med

2 dl russin
12 soltorkade aprikoser – skurna i små bitar

men känns dig helt fri att komplettera med andra torkade frukter, kokoschips, frystorkade blåbär, frön, nötter eller vad du tycker är gott!

Blanda i granolan och häll upp på lufttät burk. Förvara gärna mörkt och lite svalt.