Kardemummasnittar

Sega och ruskigt smidiga kardemummasnittar

100 gr smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1 msk nymalen kardemumma
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör smör, socker, sirap och kardemumma kraftigt i assistent eller vispa med elvisp i några minuter. Blanda vetemjöl och bakpulver väl.
Blanda ner mjölblandningen i smöret till en deg. Dela degen i två delar och rulla en längd av vardera. Tryck till längderna med en gaffel.
Grädda i 175 grader i 12 min. Skär när de är varma.

1 kommentar

  1. Supergoda! Tyckte Astrids föräldrar också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑