Choklad, choklad och mera choklad…

Detta är en ordentligt maffig chokladkaka. Jag använder en relativt stor sockerkaksform av Nordic Wave som rymmer 2,5 liter. Om du har en mindre form får du minska receptet procentuellt.

250 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

2 dl vispgrädde
2 msk espresso
200 g mörk choklad 70 %
2 dl riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form och bröa med kokosflingor.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl och sikta sedan ner det i smeten.
Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.

Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och häll/ bred den över kakan. Rosta kokosen i en torr stekpanna
Strö över rostade kokosflingor över glasyren.