Svårt att låta bli att ta en tugga..

340 g morot, finrivna
300 g vetemjöl
5 g bikarbonat
7 g bakpulver
4 g salt
6 g malen kanel
220 g ägg
300 g strösocker
260 g rapsolja

200 g smör, rumsvarmt
400 g färskost, rumsvarm
210 g florsocker
12 g vaniljsocker

Rivet skal av lime

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en liten långpanna, ca 30 x 22 cm. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke.Blanda i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt i formen.

Vispa med elvisp ihop smör och färskost.
Tillsätt florsocker och vaniljsocker, fortsätt att vispa tills det blir en fast frosting.

Bred frostingen jämnt över kakan och riv över limezest. Skär i lagom stora bitar.