Toscakaka med cornflakes och espresso.

100 g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk espressopulver
0,5 tsk salt
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 g smör eller margarin
0,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g cornflakes

Sätt ugnen på 160˚C varmluft
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och smörj kanten.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl,bakpulver, espressopulver och salt. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull förutom corn flakes. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och låt sjuda några minuter.
Rör ofta så det inte bränner fast. Rör ner cornflakes. Ta ut kakan och höj samtidigt ugnsvärmen till 175 grader.
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått lite färg. Passa den ordentligt för det går fort se sista minutarna.