Härligt saffransgul mazarinkaka i långpanna.

Mördeg
300 g vetemjöl
180 g smör
100 g florsocker
1 äggula

Mazarinmassa
150 g mandelmjöl
150 gr socker
150 g smör
150 g ägg
1 kuvert saffran

Glasyr
50 g pressad citron
40 g smör
360 g florsocker

Mördeg
Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Kavla ut den direkt på ett bakplåtspapper. Lägg den
i långpannan och skär rent kanterna så att det bara är en bottenplatta. Nagga botten med en gaffel och sätt långpannan i frysen i ca 30 minuter.

Fyllning
Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa. Ta ut långpannan ur frysen och bred mazarinfyllningen på botten. Grädda i ca 20-25 minuter.
Låt svalna.

Glasyr
Värm citronsaft och smör i en kastrull till smöret har smält. Tillsätt florsocker och vispa på låg värme ihop till en glasyr.
Häll glasyren på kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna. Skär i lagon stora bitar.