Riktigt mumsiga vetebullar

Ett tips är att göra vaniljkrämen efter att du satt fördegen så hinner den kallna ordentligt.

Fördeg
250 g (2,5 dl) kall mjölk
25 g jäst
250 g vetemjöl Special

Blanda allt tills det blivit en deg. Låt jäsa cirka 1 timme.

Deg
200 g vetemjöl Special
4 g salt
6 g mortlad kardemumma
100 g rumsvarmt smör
100 g socker
1 ägg

Mortla kardemumman
Blanda i alla ingredienser i den jästa fördegen.
Arbeta i en köksmaskin i minst 10 minuter
Låt degen vila i 30 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Fyllning
100 g rumsvarmt smör
125 g strösocker
5 g vaniljsocker
10 g mortlad kardemumma
15 g mandelmjöl

Blanda samman alla ingredienser.

Vaniljkräm
1 tsk vaniljpulver
250 gr mjölk
50 gr socker
20 gr majsstärkelse
40 gr äggulor
15 gr smör

Koka upp vanilj, mjölk och hälften av sockret. Rör ihop äggulor, majsstärkelse, resterande socker i en bunke. Slå den heta mjölken över
äggblandningen och blanda. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud i ca 3 minuter under konstant omrörning. Ta av värmen och tillsätt smöret.
Sila krämen, plasta direkt mot ytan och låt kallna i kylen.

Till pensling
1 ägg

Kavla ut var och en av dem och bred på fyllningen jämt över hela. Forma bullarna som du vill ha dem och lägg dem i formar.
Lägg dem på en plåt med en bakduk över och låt dem jäsa minst 2 timmar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle. Grädda bullarna i ugnen på 220 grader varmluft i ca 10 minuter