Kardemummasnittar

Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Superenkla, snabba och jättegoda sega snittar. Prova gärna att smaksätta med andra kryddor än kardemumma. Kan varieras i det oändliga.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

100 gr rumsvarmt smör

90 gr strösocker

15 gr vaniljsocker

45 gr ljus sirap

150 gr vetemjöl

5 gr bakpulver

5 gr nymortlad kardemumma

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och sirap.

Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.

Dela degen i två delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Baka i ca 12 minuter. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.

English Recipe

100 grams of butter

90 grams of sugar

15 grams of vanilla sugar

45 grams of syrup

150 grams of flour

5 grams of baking powder

5 grams of cardemom

DIRECTIONS

Preheat oven to 175 degrees celcius. Whisk the butter, sugar, vanilla sugar and syrup.

Mix the flour, cardemom and baking powder and then mix everything together into a dough.

Cut the dough into two and shape them both into about 30 cm rolls. Put them on a prepared baking pan and flatten them a little. Bake for about 12 minutes. Remove from the oven and let cool.

Did you try this recipe?

Tag @kostymbagaren on instagram and use the hasthag #kostymbagaren

2 kommentarer

  1. Carina Selvin

    Jättegoda kolasnittar. Jag tillsatte lakritspulver i o det blev en hit om man gillar lakrits😋

    • mattiascelinder

      Ohhh så gott det låter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑