Skriv ut

Blåbär är gott. Hallon är gott. Så glass med både två borde bli jättegott! Jag älskar också att servera lite crumle till för extra textur. Jag brukar göra en sats och ha det i frysen så är det smidigt nästa gång du vill göra en dessert eller toppa några muffins.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Glass

250 gr hallon

250 gr blåbär

4 äggulor

90 gr strösocker

200 gr mjölk

150 gr vispgrädde

140 gr glykossirap 

Mandelcrumble

100 gr smör

50 g mandelmjöl

70 g strösocker 

120 g vetemjöl

5 gr vaniljsocker

Instruktioner

Crumble

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Blanda alla ingredienser tills det blir en smulig deg. Strö ut degen på en plåt och grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna. Ta ut och låt svalna helt. Förvara i en tät burk 

Glass

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt bären. Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen. Kör blandningen i glassmaskin till lämplig konsistens.Servera med färska bär och lite crumble.

ENGLISH RECIPE

Ingredients

For the ice cream:
250 grams of raspberries

250 grams of blueberries

4 egg yolks

90 grams of sugar

200 grams of milk

150 grams of whipped cream

140 grams of glucose syrup

For the almond crumble:
100 grams of butter

50 grams of almond flour

70 grams of sugar

120 grams of flour

5 grams of vanilla powder

Instructions

For the crumble:
Preheat oven to 175 degrees celcius. Mix all the ingredients together into a crumbly dough. Pour onto a baking sheet and bake for 10-12 minutes until golden. Let cool completely.

For the ice cream:
Whisk together the sugar and eggyolks. Bring the milk, cream and glucose syrup to a boil. Whisk the warm milk mixture into the egg mixture. Add the berries and sieve. Let the batter cool before putting it in your ice cream machine. Mix until the right consistensy. Serve with fresh berries and crumble.

Did you try this recipe?

Tag @kostymbagaren and use the hashtag #Kostymbagaren on Instagram!