Kokostosca

Skriv ut

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Mördeg

120 g smör, rumstempererat

60 g florsocker

180 g vetemjöl

15 g äggula

Kokostosca

150 g smör

135 g strösocker

100 g ljus sirap

3 msk vetemjöl

3 msk mjölk

225 g riven kokos

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.

Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra formarna, skär sedan bort överflödig deg.

Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter. Ta ut från frysen och grädda pajskalen mitt i ugnen tills dom fått en gyllenbrun färg, i 8 minuter. Under tiden förberder du kokostoscan

Kokostosca: Smält smör. Häll i socker, sirap, vetemjöl och mjölk. Låt koka upp låt på svag värme under omrörning. Rör i kokosen. Fördela smeten i formarna och grädda ytterligare ca 10–15 min.

2 kommentarer

  1. Michaela

    Vad har du använt för formar här? 🙂

    • mattiascelinder

      Hej! Jag har använt ärvda små veckade plåtformar. Ungefär samma som man använder tex till mandelmusslor men just dessa är runda. // Mattias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑