Hallonrutor

Skriv ut

Mjuksega och försvinnande goda hallonrutor

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Botten

270 g vetemjöl

90 g strösocker

5 g bakpulver

150 gram smör

50 g ägg

250 g hallonsylt

Topping

55 g havregryn

90 gströsocker

5 g vaniljsocker

50 gram smör

Instruktioner

Ställ ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienerna och smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt ägget. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten.

Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och  blanda ordentligt. Fördela toppingen över sylten och grädda ca 20 minuter.

 

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

2 kommentarer

  1. Irene

    Gjorde detta recept men med färska hallon från trädgården. Så himla gott! Sparar receptet och ska absolut baka fler gånger, kanske redan imorgon 😄😄

    • mattiascelinder

      Oh vad kul! Vad glad jag blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑