Min bästa tårtbotten

Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Detta recept använder jag alltid när jag gör tårtbottnar. Receptet nedan är för 2 bottnar som är gräddade i springform 24 cm i diameter. Jag brukar alltid baka minst 2 åt gången. Så bra att ha en färdig botten i frysen att ta fram. Dessa bottnar kan du naturligtvis smaksätta som du vill. Bottnarna på bilden har jag smaksatt med lite nymortlad kardemumma. Jag tycker att dessa bottnar är både luftiga och saftiga på samma gång.

 • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Instruktioner

4 kommentarer

 1. Lilly

  Gjorde halva av receptet och det blev så bra!
  Super saftiga och stadig tårtbotten.
  Gillar denna tårtbotten mer än de lika delar botten där man baka med ägg, socker och mjöl (potatis- och vetemjöl).
  Nu passade jag på att hälla i en 24cm springform och den andra formen på 8cm och det gick fint. Tog dock ut lilla formen från ugnen efter ca 20min.

  Toppen recept!
  Undrar bara vad händer om man minskar sockermängden med ca 20%. Hur påverkar det tårtbotten?


  • mattiascelinder

   Oj vad kul att du gillar receptet. jag har aldrig provat med att minska sockermängden men det borde påverka slutresultatet. Om jag vill ha mindre socker hade jag nog behållit sockermängden i botten men minskat på sockret i ev fyllningar. // Mattias

 2. Maria Johansson Nasrallah

  Hej!
  Undrar hur stor bakform du har till tårtbotten receptet. Går inte att se på din beskrivning.

  • mattiascelinder

   Jag använder en vanlig ”springform” 23 cm i diameter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑