3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokos
5 msk potatismjöl
2 msk blåbärspulver
1 1/2 tsk bakpulver

1 dl kokos
2 tsk blåbärspulver

Fyllning
100 g smör, rumstempererat
100 g florsocker
200 g färskost
1/2 vaniljsocker
½ citron, bara juice
2 dl blåbär

Sätt ugnen på 250ºC.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30×40 cm. Smörj det med matfett.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda kokos, potatismjöl, blåbärspulver och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Blanda kokos och blåbärspulver. Strö ut på ett bakplåtspapper och vänd upp kakan. Låt svalna.

Paddla upp rumstempererat smör i en köksassistent och tillsätt florsockret i omgångar.
När allt florsocker är i, byt ut paddeln mot en visp och vispa i färskosten.
Avsluta med att ha i vaniljsocker och citronjuice.

Bred färskostkrämen på kakan. Strö på blåbär och rulla ihop tight.