90 g florsocker
270 g vetemjöl
180 g smör
1 äggula

Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn deg.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, lägg i botten av en form ca 20*20 cm. Stick hål över hela ytan med en spetsen av en gaffel och lägg i frysen ca 30 min.
Grädda mördegsplattan i 180 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

100 g (1 dl + 2 tsk) råsocker
225 g (2 ¼ dl) vispgrädde, 40%
1 g (1/2 krm) flingsalt
140 g (1 dl) ljus sirap
200 g smör
100 gr kokosflingor

Koka råsocker, vispgrädde, salt och ljus sirap till 117 grader. Rör emellanåt med en träsked speciellt mot slutet.
Det gör ingenting om kolan tar lite färg i botten det ger den bara mer karaktär.
Paddla smörkolan tills den svalnar något i en köksassistent och tillsätt sedan smöret i omgångar. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna och rör ner dessa
i den avsvalnade kolan. Bred kolan jämnt över mördegsbotten och låt svalna ordentligt i rumstemperatur – gärna över natten.

För att skära fina rutor kan du med fördel sätta kakan i kylen när den är helt kall och sen skära rutor med en varm kniv.