Kladdkaka
2 ordentligt mogna bananer
225 g smör
4 ägg
1 dl brunt farinsocker
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
150 g mörk choklad

Mjölkchokladganache
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Dekoration
2 dl vispgrädde
hackad choklad

Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Fodra en springform som är 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
Skala bananerna och mosa till en puré med gaffel.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda alla ingredienser förutom chokladen i en bunke.
Grovhacka den mörka chokladen och rör försiktigt ner det i smeten tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, eller tills kladdkakan är gräddad i kanterna och kladdig i mitten.
Låt kladdkakan svalna helt och hållet, helst över natten.

Mjölkchokladganache
Grovhacka mjölkchokladen. KOka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till en jämn smet.
När chokladganachen tjocknat, bred den över den kalla kakan. Låt den sätta sig ordentligt – gärna i kylskåp.

Vispa upp grädden och spritsa den på kladdkakan. Garnera med hackad choklad.