Skriv ut

Hallon- och jordgubbsmums

Barnsligt goda hallon- och jordgubbsmums. Mjuk och saftig botten med marmorerad glasyr och frystorkade bär. Som ett kört sommarminne nu när regn och vind tjuter i knutarna.

Jag köpte mina bär @pieraslivs @hötorgshallen.

 

  • Av: mattiascelinder
Skala

Ingredienser

100 gram smör

150 gr mjölk

120 gr ägg ( 2 st)

270 gr socker

270 gr  mjöl

10 gr bakpulver

10 gr vaniljsocker

Rivet citronskal av 1 citron

200 gr sylt tex hallon

50 g mjölk

40 g smör

360 g florsocker

ca 50 gr frystorkade jordgubbar och hallon

Instruktioner

Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronzest, rör försiktigt ned det i äggsmeten.Häll sist i smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut i en långpanna, 25×30 cm, och grädda i 160 grader varmluft ca 25 minuter mitt i.

 

Värm mjölk och smör i en kastrull till smöret har smält. Tillsätt florsocker och rör på låg värme ihop till en glasyr.

Stryk sylten tunt över den kalla kakan. Häll därefter på glasyren och marmorera försiktigt in sylten i glasyren. Strö hackade frystorkade bär över glasyren och tryck fast.

Låt stelna. Skär i rutor.