Skriv ut

Plommonkaka

Den här kakan är god som den är men också helt underbar som dessert med lite lättvispad grädde.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

90 g strösocker

80 g brunt farinsocker

120 g rumsvarmt smör

2 ägg

200 g Larsa grekisk yoghurt 0%

10 gr vaniljsocker

180 g vetemjöl

50 g mandelmjöl

5 gr bakpulver

3 gr bikarbonat

3 gr salt

10 gr nymortlad kardemumma

20 små plommon

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader varmluft och smörj en form med löstagbar botten, 22 cm.

Rör samman alla torra ingredienser förutom socker.

Vispa smör, strösocker och frainsocker pösigt.

Tillsätt äggen, ett i sänder och vispa in dem i smeten

Tillsätt yoghurten och vispa in i smeten. Halvera plommonen och ta bort kärnorna.

Vänd i de torra ingredienserna.

Häll smeten i formen och tryck ner de halverade plommonen tätt i kakan.

Grädda kakan i ca 35 minuter.

2 kommentarer

  1. Minou

    En god kaka. Använde dock 10% yoghurt. Och serverade också samma yoghurt med lite vanilj i till kakan.

    • mattiascelinder

      Javisst – låter jättegott! kakan borde blivit lite saftigare med lite högre fetthalt i yoghurten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑