Skriv ut

English recipe below! En riktigt saftig apelsin sockerkaka som är lika god varm som kall.

  • Av: mattiascelinder
Skala

Ingredienser

110g smör

200g sirap

75g farinsocker

75g strösocker

1 ägg

Zest och saft av en apelsin

125 gr mjölk

235g vetemjöl

8 gr bakpulver

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smält smöret och tillsätt socker och sirap. Låt det svalna något och tillsätt därefter ägget, apelsinzest, juice och mjölk.

Blanda vetemjöl, bakpulveroch salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Blanda väl. Häll smeten i en välsmord avlång form ca 1,5 liter och grädda i ca 50 minuter.

 

ENGLISH RECIPE

110 grams of butter

200 grams of syrup

75 grams of brown sugar

75 grams of white sugar

1 egg

Zest & juice from 1 orange

125 grams of milk

235 grams of flour

8 grams of baking powder


DIRECTIONS

Preheat oven to 175 degrees celcius. Melt the butter and then add in the sugar & syrup. Let somewhat cool and then add in the egg, milk, orange juice & zest.

Mix the dry ingredients and use a sieve to add it into the wet mixture. Mix well. Pour into a baking pan and bake for about 50 minutes.

Did you try my recipe?

Tag @kostymbagaren and use the hashtag #kostymbagaren on instagram!