Riktigt mumsiga rutor som smakar härligt av både rabarber och vanilj. Gott både fikat och som dessert.
Ingredienser
300 gram smör
360 gr vetemjöl
225 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
200 gram kvarg
200 gr creme fraiche
90 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
500 gram rabarber
90 gr strösocker
1 msk maizena
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Arbeta ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 25×35 cm, med bakplåtspapper.
Skiva rabarberna och blanda med socker och maizena. Blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan och strö sedan ut rabarbern. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter och låt sedan svalna ordentligt, gärna i kylskåp innan du delar dem i bitar.
Pudra över florsocker före servering.
ENGLISH RECIPE
300 grams of butter
360 grams of flour
225 grams of white sugar
1 tablespoon of vanilla powder
2 teaspoons of baking powder
FILLING
2 Eggs
200 grams of quark
200 grams of creme fraiche
90 grams of sugar
1 tablespoon of vanilla powder
500 grams of rhubarb
1 tsbp of maizena
DIRECTIONS
Preheat oven to 175 degrees celcius and prepare a baking pan.
Mix the butter, flour, sugar, vanilla powder and baking powder into a crumble. Add half of it in the bottom of a long baking pan with a baking sheet underneath.
Chop the rhubarb and mix with the sugar and maizena. Mix eggs, quark, creme fraiche, sugar and vanilla powder. Pour in the filling over the crumble and then add the rhubarb over. Finally add the rest of the crumble on top.
Bake for about 35 minutes and then let cool properly, preferably in the fridge before cutting into squares. Powder with powdered sugar. Enjoy!
Lämna ett svar