Skriv ut

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

200 g skalat, tunnskivat äpple, ca 3 äpplen

4 ägg

360 g strösocker

200 g rapsolja

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 citron, zest  och saft

4 dl vetemjöl

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Skala och tunnskiva äpplena fint.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt oljan och citronsaft. Blanda bakpulver, vaniljsocker, citronzest och vetemjöl.

Rör ihop allt till en smet. Häll hälften av smeten i en springform med löstagbar botten, 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper och lägg i hälften av äppelskivorna. Fyll på med

resterande smet och till sist de sista äppelskivorna.

Grädda kakan ca 45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.