Björnbärsmazariner

Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En ljuvlig variant av klassisk mazarin. Om du inte har björnbär så kan du göra samma variant med tex hallon.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Mördeg

180 g vetemjöl

120 g smör

60 g florsocker

1 äggula

Mazarinfyllning

150 g mandelmjöl

150 g socker

150 g smör

150 g ägg

Björnbärssylt

Glasyr

180 g florsocker

25 g mjölk

20 g smör

Instruktioner

Mördeg

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och kyl i 10 min.

Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra mazarinformar.

Fyllning

Blanda ingredienser till mazarinfyllningen tills du har en klumpfri massa.Lägg en tesked björnbärssylt i botten på varje form och

fyll formarna med mazarinmassa. Grädda i cirka 18-20 minuter. Låt mazarinerna svalna ordentligt och knacka ur dem ur formarna.

Glasering

Bred ett tunt lager sylt på varje mazarin. Värm alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Bred på glasyren ovanpå sylten så att den blandas lite och ytan blir lite marmorerad.

2 kommentarer

  1. Carola Åkesson

    Hur många blir det om man bakar 1 omgång? Smart förresten att korrigera i receptet om man vill göra till ett större kalas, sådana tips gillar jag 👍🙂 Går de att frysa och i så fall, några tips på hur man gör det bäst? Mvh/ Carola

    • mattiascelinder

      Det blir ca 20 st. Jag skulle vänta med att glasera dem tills efter frysning och upptining. Annars skulle jag lägga dem i en plastburk och om du lägger flera lager skulle jag lägga smörpapper mellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑