Brookies

Skriv ut

Alltså den perfekta kakan när du inte kan välja. Brownie och cookie i ett. Så gott!

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Brownie

160 gr smör

100 gr mörk chokald

225 gr socker

1 nypa salt

10 gr vaniljsocker

2 ägg

150 gr vetemjöl

Cookie

125 gr smör

110 gr farinsocker

1 ägg

5 gr bakpulver

5 gr vaniljsocker

180 gr vetemjöl

40 gr hackade mörk choklad

40 gr hackade vit choklad

Instruktioner

Börja med brownie. Smält smör och chokald tillsammans i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden. Tillsätt sockret, salt, och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i sänder och därefter mjölet. Rör till en homogen smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant 20*20 cm. ( Jag använder Pufz gjutramar som jag har på en plåt med en siliconmatta. Grädda i 175 grader i 10 minuter.

Under tiden gör du cookiedegen. Vispa smör och socker med elvisp eller kör i maskin med vinge. Tillsätt ägg. Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt dem. Till sist häller du i den hackade chokladen. Ta ut brownien och smula cookiedegen på den varma kakan. Grädda ytterligare ca 13 minuter i 175 grader.

Ta ut och låt kakan svalna och låta sätta sig. Gärna över natten eller i kyl. Skär sedan lämpligt stora rutor.

8 kommentarer

  1. Maja Wallin

    SMETEN VAR JÄTTERINNIG OCH GRÄDDADES INTE!!!
    rekommenderar inte

    • mattiascelinder

      Hej! Har så svårt att förstå att smeten blev så rinnig. Tror dig men vill ändå fråga – du har inte glömt något i receptet?

    • Elvira

      Samma sak här

      • mattiascelinder

        Förstår inte rikkgit frågan – samma sak?

  2. Camilla Singh

    Magiskt goda. En ny favorit här hemma. Ska bakas idag igen. 🍪

    • mattiascelinder

      Åhh.. så härligt!

  3. Agnes

    Du har glömt skriva när mjölet ska tillsättas i brownien.

    • mattiascelinder

      Aha – tack – jag ska kolla och uppdatera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑