Skriv ut

Saftiga, enkla och supergoda blåbärsrutor som passar lika bra till fika som att äta med lite vaniljsås som dessert.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Degen

250 g smör

180 g socker

2 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

80 g havregryn

240 g vetemjöl

Fyllning

2 ägg

1 dl yoghurt

2 dl creme fraiche

135 g socker

2 tsk ny mortlad kardemumma

Citronzest

100 g blåbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Blanda snabbt ihop alla ingredienderna till degen. Dela degen i två delar och tryck ut den ena deghalvan i botten på en långpanna klädd med bakplåtspapper 20*30 cm.

 

Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll den över degen i långpannan. Strö över blåbär. Smula resterande deg över fyllningen och grädda i ca 35 minuter.

Låt svalna och skär därefter rutor i lämplig storlek.